منوی اصلی
Skip Navigation Links

تازه ترین ارسال ها
* ازدواج فرخنده پیغمبر اکرم و خدیجه کبری

* شروع امامت امام زمان علیه السّلام

* برنامه های مهدی فاطمه عجل الله تعالی فرجه الشّریف در دوران ظهور

* شهادت امام حسن عسگری علیه السلام

* شهادت امام رضا علیه السلام

* رحلت یا شهادت اباالزهرا، حضرت رسول اکرم ؟؟؟؟

* اربعین حسینی

نورانیت فاطمه الزهرا سلام الله علیها

نورانیت فاطمه الزهرا سلام الله علیها

قال الله تعالی: "یا احمَد! لَولاک لَما خَلقتُ الأفلاک، وَ لَو لا عَلی لَما خَلَقتُک وَ لو لا فاطمَة علیها السلام  لَما خَلَقتُکُما"

ای احمد! اگر تو نبودی هیچ فلکی نمی آفریدم و اگر علی علیه السّلام نبود تو را نمی آفریدم و اگر فاطمه سلام الله علیها نبود، هرگز تو و علی علیه السّلام را نیز نمی آفریدم.(فاطمة الزهرا سلام الله علیها بهجة قلب المصطفی ج1ص9به نقل از کشف اللآلی لصالح بن عبدالوهاب بن العرندس، مؤسسة النعمان، بیروت،1410هق)

 فرازی از حذیث کساء: "هُم اَهل بَیت النُبوة و مَعدن الرسالة، هُم فاطمَة ُو أبوها و بَعلُها و بَنوها"

آنان خاندان پیامبر و سرچشمه ی رسالت اند. آنان عبارتند از فاطمه سلام الله علیها، پدر فاطمه سلام الله علیها، شوهر فاطمه سلام الله علیها و فرزندان فاطمه سلام الله علیها.(مفاتیح الجنان، حدیث کساء)

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند: "إنّما فاطمَةُ بَضعَة ُمِنّی وَ مَن آذاها فَقَد آذانی وَ مَن آذانی فَقَد آذ الله"

فاطمه سلام الله علیها پاره ای از هستی من است و هر کس او را بیازارد مرا آزرده است و هرکس مرا بیازارد خدا را آزرده است.(کنزالعمال ج12ص111ر34241، مؤسسة الرسالة،چاپ1413)

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند: "إنّ الله لیغضب لغضب فاطمَةُ و یرضی لرضاها"

خداوند از خشم زهرا سلام الله علیها، خشم می کند و از خرسندی وی خرسند می شود.(کنز العمال ج12ص11ر34237، مؤسسة الرسالة،چاپ1413، بحارالانوار ج43ص19،ر 2 از مجالس المفید)

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند: "من أحب فاطمة إبنتی فَهو فی الجنة مَعی و مَن أبغضها فَهو فی النّار"

هر کس فاطمه سلام الله علیها را دوست بدارد، همراه من در بهشت است و آن کس که به زهرا سلام الله علیها کینه ورزد جایش در دوزخ است، چرا که بهشت و جهنم مهریه ی اوست.(بحارالانوار ج27ص116)

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله خطاب به امیر المؤمنین علی علیه السّلام فرمودند: "إن أوّل من یدخلُ الجنةَ أنا و أنت و فاطمةُ و الحسن و الحسین"

من و تو و فاطمه و حسن و حسین علیهم السّلام نخستین کسانی هستیم که وارد بهشت می شویم.(فاطمة الزهرا بهجة قلب المصطفی،ج1ص41،مؤسسه النعمان، بیروت 1410 هق، مسند فاطمة الزهرا(س) للسیوطی ص45، کنز العمال ج12 ص110 ر 34234 مؤسسه الرسالة،چاپ113)

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله فرمودند:  شبی که مرا به آسمان بردند، درِ بهشت را دیدم که بر آن نوشته بود: "لا اله الّا الله، محمّد رسول الله، علی حبیب الله، و الحسن و الحسین صفوةُ الله، فاطمة خیَرةُ الله، علی باغضیهم لعنةُ الله"

معبودی جز خدای یگانه نیست، محمّد صلّی الله علیه و آله فرستاده ی اوست، علی علیه السّلام حبیب و دوست اوست، حسن و حسن علیهم السّلام دوست اوست و فاطمهسلام الله علیها (بحارالانوار ج 43ص303 ر 65 از کشف الغمة)

امام باقر علیه السّلامد فرمودند: او (زهراسلام الله علیها) چنان منزلتی دارد که پیروی اش بر همه مخلوقات خدا از جن و انس و پرندگان و وحوش گرفته تا پیامبران و ملائکه مقرب واجب و ضروری بوده است.(عوالم190/11)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: به جهت آن که خداوند عزّوجل خلق کرد آن حضرت را از نور عظمت خود، پس چون روشنی داد، روشن شد آسمان و زمین به نور آن حضرت و خیره شد چشمهای ملائکه آسمان و به رو افتادند ملائکه به جهت سجده خدا و گفتند : ای خدای ما! ای بزرگ! این چه نوری است؟

پس خداوند وحی فرستاد به سوی ایشان که این نوری است از نور من. برقرار داشتم او را در آسمان خودم خلق کردم او را از عظمت خودم و بزرگی خودم بیرون آوردم، او را از صلب پیغمبری از پیغمبران خودم برتری و فضیلت می دهم، آن نوزاد را که مراد –صدیقه طاهره سلام الله علیها– باشد بر جمیع انبیاء و بیرون می آورم از این نور ائمه علیهم السّلام را که ایستادگی می کنند به فرمان من و هدایت می کنند به سوی حق من و می گردانم ایشان را خلیفه های خودم در زمین بعد از انقضاء وحی خودم.(علل الشرایع :ص 179 باب 143ح1 ،بحارالانوار ج43ص12ح5، کشف الغمه ج2ص464)

حضرت صادق علیه السلام  فرمود: خداوند تبارک و تعالی فرموده است: ای محمد! من تو و علی را به صورت نور آفریدم، یعنی روح بدون بدن، پیش از آن که آسمانها و زمین و عرش و دریایم را بیافرینم، وی پیوسته مرا تهلیل و تمجید می‏گفت: بعد آن را به دو نیم تقسیم کردم و آن دو نیم را نیز به دو نیم کردم. چهار تا شد؛ یکی محمد است، یکی علی است و حسن و حسین دوتای دیگر می‏شوند. بعد خداوند فاطمه را از نوری که آن را به صورت روح بدون بدن آفریده بود خلق کرد، سپس با دست خود بر ما کشید و نورش را در بین ما پخش نمود.

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: هنگامی که خداوند متعال بهشت را آفرید، آن را از نور وجه خویش خلق کرد. سپس آن را گرفته به سوی ما افکند. یک سوم آن نور به من رسید، و یک سوم آن به فاطمه و یک سوم دیگر به علی و خاندانش اصابت کرد. از آن نور به هر کسی که چیزی تابیده شده باشد به ولایت آل محمد راه پیدا می‏کند و هر کس از آن نور چیزی به او نرسیده باشد، از ولایت خاندان محمد گمراه می‏شود.

ابو هاشم عسکری گوید: از حضرت امام حسن عسکری علیه السلام پرسیدم که به چه مناسبت حضرت فاطمه را زهرا نامیده‏اند؟
فرمود: به خاطر آن که چهره‏اش از اول صبح برای امیرالمؤمنین علیه السلام  به سان خورشید درخشان و به هنگام زوال مانند ماه نورانی و به هنگام غروب مانند ستاره درخشان روشن می‏شد.


آرشیو مطالب
Skip Navigation Links

دلنوشته ها
 این بخش در حال
به روزرسانی می باشد

تصاویر سایت
 این بخش در حال
به روزرسانی می باشد