منوی اصلی
Skip Navigation Links

تازه ترین ارسال ها
* ولادت امام حسن عسگری علیه السلام

* شهادت امام حسن عسگری علیه السلام

* شهادت حضرت معصومه سلام الله علیها

* معرفی حضرت صاحب الزمان از کلام نورانی جد بی همتایشان

* ولادت پیامبر صلی الله و امام صادق علیه السلام

* شروع امامت امام زمان علیه السّلام

* ازدواج فرخنده پیغمبر اکرم و خدیجه کبری

احادیث امام هادی علیه السلام

احادیث و گوهرهای ناب از کلام  امام هادی علیه السلام

باب توحیدی

کمترین حد معرفت حق تعالی

در کافی به سند فتح بن یزید روایت کرده که از امام علیّ النقّی علیه‌السلام سوال کردم از اقل معرفت خداوند که مرد با آن معرفت خداوند را می‌شناسد؟

 امام هادی علیه السلام فرمودند: اقل معرفت خداوند این است که اقرار بکنی بر این که به غیر از خداوند خدایی نیست و از برای او شبیه و نظیر و مثل و مانند نیست و اینکه او قدیم است و ثابت و موجود است و مفقود نیست و اینکه هیچ شیئی مثل او نخواهد شد و چیزی مثل او نیست.(قواعد الاسلام ج1ص179)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند:دربارۀ آیه " الله نور السموات و الارض" فرمودند: یعنی خدا هدایتگر همۀ اهل زمین و آسمان است. (احتجاج ترجمه جعفری ج2 ص526)

حدیث در باب اندرز و پند به یکی از دوستان به نام فتح در باب توحید:

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: ای فتح! آن که آفریدگار را گردن نهاده از خشم آفریده به خود باک راه نداد و آن که آفریدگار را به خشم آورد یقین کند که آفریدگار خشم آفریده را بر وی مستولی بدارد و آفریدگار وصف نشود جز بدانچه خویشتن را بدان وصف کرده است و کجا توصیف شود آفریدگاری که حواسی از یافتنش و گمانها از رسیدن به او، و آنچه در دل می گذرد از توصیفش و دیدگان از احاطه به او در مانند. والاست از آنچه وصف کنندگان، توصیفش کنند و برتر از آنچه ستایش کنندگان می ستایندش. در نزدیکی اش دور گردد و دوری اش نزدیک. در دوری اش نزدیک است و در نزدیکی اش دور. کیفیت (چگونگی ) را او چگونه بخشید. پس گفته نشود خود او چگونه است؟ و مکان را او پدید فرمود پس گفته نشود خود او کجاست؟ پس او چگونه و کجایی امکان به دور است. (بحار الانوار ج50ص177و 178)

امامت

امام هادیعلیه السلام فرمودند: زمین از حجت خالی نماند ، به خدا آن حجت منم. (اصول کافی ، ج 1، ص 252)

امام هادیعلیه السلام فرمودند: هرگاه پیشوای شما از میان شما برداشته شد، از زیر پای خود منتظر فرج باشید. ( یعنی فرج به شما نزدیک است همان طور که کسی که چیزی را جستجو می کند در پیش پای خود بیابد) . (بحار الانوار ج 51ص159، غیبت نعمانی ص267، الزام الناصب ص69 ، اصول کافی، ج 2، ص 142 )

امام هادیعلیه السلام فرمودند: او، قیام کننده کسی است که تفرقه را از بین می برد و نعمت را کامل می کند و حقّ را احقاق و باطل را نابود می کند. او، مهدی منتظر عجل الله تعالی فرج الشریف است.پس قرائت کرد: (بازمانده الهی برای شما بهتر است.)و فرمودند: به خدا سوگند، او همان بازمانده الهی است.( الزام الناصب ص57)

امام هادیعلیه السلام فرمودند:  عَلَم شما از میانتان برداشته شد، پس زیر قدم های خود منتظر فرج باشید.(یعنی فرج به شما نزدیک است همان طور که کسی که چیزی را جستجو می کند در پیش پای خود بیابد) . (غیبت نعمانی ص267)

ابوهاشم جعفری گوید: بعد از مردن ابوجعفر پسر امام هادی علیه السلام  خدمت آن حضرت بودم، و با خود فکر می کردم و می خواستم به زبان آورم که: قصه ابوجعفر و ابو محمد (پسران حضرت) مانند قصه ابوالحسن موسی بن جعفر و اسماعیل پسران جعفر بن محمدعلیه السلام   است. زیرا بعد از ابو جعفر امامت ابو محمد انتظار می رفت. ولی پیش آن که من چیزی به زبان آورم امام هادیعلیه السلام  به من متوجه شد و فرمود: آری ! ای اباهاشم! خدا را درباره ابو محمدعلیه السلام  بعد از ابو جعفر بداء حاصل شد نسبت به امری که برای او شناخته نبود، چنان چه برای او بداء حاصل شد درباره موسیعلیه السلام  بعد از وفات اسماعیل نسبت به امری که به سبب آن حال او مکشوف گشت، و این مطلب چنان است که در خاطر تو گذشت ، اگر چه اهل باطل بدشان آید، پسرم ابو محمد بعد از من جانشین من است. هر چه مردم احتیاج دارند، علمش در نزد او و ابزار امامت همراه اوست.(اصول کافی ج 2، ص116)

شاهویه بن عبدالله گوید: امام هادیعلیه السلام به من نوشت: تو می خواستی بعد از وفات ابو جعفر راجع به جانشین امام بپرسی ، و از آن جهت در اضطراب بودی. غم مخور، زیرا خدای عزوجل " هیچ مردمی را پس از آن که هدایتشان کرده گمراه نکند تا چیزهایی را که باید از آن بپرهیزند ، بر ایشان بیان کند " سوره 9 آیه 114 .

صاحب تو بعد از من پسرم ابو محمد است، هر چه احتیاج دارید نزد اوست. خدا آن چه را خواهد مقدم دارد و آن چه را خواهد مؤخر گذارد. " هر آیه ای را که نسخ کنیم یا به تاخیر اندازیم، بهتر از آن یا مانند آن را بیاوریم" سوره2 آیه 106. هر آن چه برای صاحب خرد بیدار مطلب را روشن کند و بس باشد، نوشتم.(اصول کافی، ج2 ، ص 117)

 ابو علی احمد بن اسحاق به من خبر داد که از حضرت هادیعلیه السلام  سوال کردم: احکام دینم را از که بدست آورم؟ و سخن که را بپذیرم؟ به او فرمودند: عمری ( نایب اول ) مورد اعتماد منست. آن چه از جانب من به تو رساند. حقیقتا از من است و هر چه از جانب من به تو گوید، قول من است. از او بشنو و اطاعت کن که او مورد اطمینان و امین است. ( اصول کافی، ج 2 ، ص 121 )

امام هادیعلیه السلام فرمودند: اگر پس از غیبت قیام کنند ی ما، نباشد دانشورانی که مردم را به طرف او خوانده و به سوی او راهنمایی کنند و با براهین الهی از دین الهی دفاع نمایند و بندگان ناتوان خدا را از دام های شیطان و گردن کشان شیطانی، و از تله هایی که دشمنان ائمه علیه السلام (در راه هدایت مردم) قرار می دهند، نجات دهند، هیچ کس نمی ماند مگر آن که از دین خدا بر می گردد. آنها کسانی اند که لگام دل های ضعیفان شیعه را به دست می گیرند همان طور که کشتیبان سکّان کشتی را. اینها برترین مردم نزد خدای غزّوجّل هستند.(بحارالانوار ج2 ص6 حضرت 12)

امام هادی علیه السلام  فرمودند:جانشین پس از من، پسرم حسن ( امام حسن عسکری علیه السلام)است پس با جانشین او چگونه رفتار خواهید کرد؟ گفتند:جان ما فدای تو !چه طور! فرمود: چون او را نمی بینید و مجاز نیستید که نام او را بر زبان بیاورید. گفتند: پس چه طور او را یاد کنیم؟ فرمود: بگویید: حجّت آل محمّد صل الله علیه و آله و سلم. (بحار الانوار ج51ص158،منتخب الاثر ص127، اصول کافی، ج 2، ص 117)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: هر گاه آب بر روی زمین ظاهر شد منتظر فرج باشید (اسیر مشکلات شدن شهر کوفه). (الاختصاص ص102)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: صاحب این امر کسی است که مردم می گویند: هنوز چشم به دنیا نگشوده است. (بحار الانوار ج51ص159)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: اوست که وحدت کلمه ایجاد کند و نعمت ها را کامل گرداند، و خداوند به وسیلۀ او حق را پا برجا و باطل را نابود می گرداند.هم او مهدی عجل الله تعالی فرج الشریف  است. (یوم الخلاص ص404)

علی بن مهزیار می گوید:به خدمت امام هادی علیه السّلام نامه نوشتم واز فرج پرسیدم و در جواب فرموده بودند:هنگامی که صاحب شما از جایگاه ستمگران ناپدید شود منتظر فرج باشید. (کمال الدین ص380)

ابی دلف از امام هادی علیه السّلام روایت می کندکه فرمودند: امام بعد از من فرزندم حسن علیه السّلام است و پس از حسن علیه السّلام فرزند او قیام کننده عجل الله تعالی فرج الشریف  که زمین را پر از عدل و داد می کند پس از آنکه پر از ظلم و جور شده باشد. (کفایة الاثرص325، اعلام الوری ص411)

 

از امام هادی علیه السلامدر مورد فرمایش پیامبر اکرم صلی الله علیه و آلهکه فرموده اند: با روزها دشمنی نکنید که با شما دشمنی خواهند کرد. سوال شد.

امام هادی علیه السلامفرمودند: آری منظور از ایام ما هستیم به سبب ما آسمان ها و زمین برپاست. پس:

 " شنبه " نام رسول صلی الله علیه و آله خداست.

" یکشنبه " نام امیرالمومنینعلیه السلام.

" دوشنبه " حسن و حسین علیهم السلام.

 " سه شنبه " علی بن حسین و محمد بن علی و جعفر بن محمد علیهم السلام.

 " چهارشنبه " موسی بن جعفر و علی بن موسی و محمد بن علی و من علی بن محمد علیهم السلام.

 " پنج شنبه " فرزندم حسن علیه السلام.

 " جمعه " فرزند فرزندم می باشد و به سوی اوست که گروه حق جمع می شوند و همان است که زمین را پر از عدل و داد می کند، چنان که از ظلم و ستم پر شده باشد، و این است معنی ایام و این که در دنیا با آنها دشمنی نکنید که در آخرت با شما دشمنی خواهند کرد. ( کمال الدین ج 2 ص 393 )

مقامات اهل بیت عصمت و طهارت

در زیارت جامعه در خصوص اهل بیت علیه السّلام  ، امام هادی علیه السّلام  فرمودند: خداوند به شما آن چه را که به احدی از جهانیان نداده بخشیده است. هر شرافتمندی در برابر شرافت شما سر به زیر انداخته. و هر صاحب کبریایی به اطاعت از شما گردن نهاده. و هرجبّاری نسبت به برتری شما خاضع گردیده. و هر چیزی (در عالم) در برابر شما خوار و ذلیل گشته است. (بحار الانوار ج 102ص 132ح4، عیون اخبار الرضا، معرفت امام عصر عجل الله تعالی فرج الشریف دکتر سیّد محمّد بنی هاشمی ص97 انتشارات نیک معارف چاپ 1389)

آداب مؤمن

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: انسان حریص آسایش ندارد.( مستدرک الوسائل ج12ص62)

امام هادی علیه السلامفرمودند:خودپسندی مانع تحصیل علم است و انسان را به سوی نادانی و خواری می کشاند.(بحار الانوار ج 69 ص 200 )

امام هادی علیه السّلام  فرمودند:خشم و غضب بر مردم نشانه ی ناتوانی است و بر زیر دستان علامت فرو مایگی و پستی است. ( مستدرک الوسائل ج12ص12)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: اگر مردم می دانستند مرگ چه نعمتی در پی دارد هر آئینه آن را طلب می کردند بیش از هر انسان عاقلی که دوا را برای مداوای دردش دوست دارد دوست می داشتند. (معانی الاخبار ص290)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند:کسی که بر اسب سرکش هوای نفس سوار است او در حقیقت اسیر نفس امّاره خویش است و انسان نادان نیز در اسارت زبان خویش است. (بحار الانوار ج75ص369)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: علم و دانش بهترین یاد بود برای انتقال به دیگران است، ادب زیبا ترین نیکی هاست و فکر واندیشه آئینه صاف وتزئین کنندۀ اعمال و برنامه هاست. ( مستدرک الوسائل ج11ص184ح4)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: حسد موجب نابودی ارزش و ثواب حسنات می گردد و تکبّر و خود خواهی جذب کننده ی عداوت و دشمنی افراد و عُجب و خود بینی مانع تحصیل علم خواهد بود و در نتیجه شخص را در پستی و نادانی نگه می دارد و بخیل بودن بدترین اخلاق است و طمع داشتن خصلتی است ناپسند و زشت می باشد. (بحار الانوار ج69ص199ح27 )

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: حسد کارهای خوب را از بین می برد و دروغ دشمنی می آورد.(بحار الانوار ج69ص200،  زندگانی 14معصوم علیه السّلام علی دانشورص358)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: عبای حسرت و اندوه برای عدم موفقیت های گذشته،با گرفتن تصمیم و اراده قوی جبران کن. (میزان الحکمة ج7ص454)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: مسخره کردن و بذله گویی دیگران تفریح سفیهان و کار جاهلان است. (بحار الانوار ج75ص369)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: مصیبت برای شخص صابر باشدیکی است، ولی برای کسی که جزع و فزع می کند، دو تا خواهد بود.( بحار الانوارج78ص369، منتهی الآمال ص372)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: بیهوده گویی،خوش منشی اشخاص بی خرد و صفت افراد نادان خواهد بود. (بحار الانوار ج78ص369)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند:تا موقعی که عدل بر ظلم غلبه یابد،کسی تا علم و یقین به بدی شخصی پیدا نکند، حرام است که نسبت به وی ظنین و بد گمان باشد و چنانچه جور بر عدل غالب گردد،نمی تواند دربارۀ کسی خوش بین باشد،مگر این که خوبی و نیکویی را از او ببیند. (اعیان الشیعه ج2ص39)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند:حکمت و دانش در دلهای فاسد اثر ندارد. (بحار الانوار ج(بحار الانوار ج78ص370)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند:با ورع و با تقوا باشید که این ورع و تقوی همان دینی است که همواره ما ملازم آن هستیم و پایبند به آن می باشیم و از پیروان خود نیز می خواهیم که چنین باشند از ما با عدم رعایت تقوی شفاعت نخواهید و ما را به زحمت نیاندازید. ( وسائل الشیعه ج 15ص248)

از امام هادی علیه السّلام فرمودند:حلم آن است که مالک نفس خود باشی و خشم خود را با قدرت و توانایی بر انتقام، فرو خوری. ( مستدرک الوسائل ج11ص292)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: بدانید که نفس آدمی آنچه را مطابق میل اوست به آسانی می پذیرد و امّا چیزهایی را که مورد میل و قبول او نیست بسیار سخت می پذیرد. (بحار الانوار ج75ص371)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: هر کس از خدا اطاعت کند از خشم مخلوق و مردم نمی ترسد و آنکه خدا را به خشم آورد پروردگار وی را دچار خشم مخلوق خود می نماید. (سفینة البحار ج2ص343، زندگانی 14معصوم علیه السّلام علی دانشورص358)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: خشم و خشونت، کلید گرانباری است ولیکن خشم از کینه توزی بهتر است. (بحار الانوار ج75ص370)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند:هر کس از خود راضی باشد خشم گیران بر او زیاد خواهند بود. (منتهی الآمال ج2ص480)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: کسی که خود را سبک می شمارد (احساس شخصیت اخلاقی ندارد) از شرّ او در امان مباش. (تحف العقول ص512، زندگانی 14معصوم علیه السّلام علی دانشورص358)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: هر که بر طریق خداپرستی محکم و استوار باشد مصائب دنیا بر وی سبک آید گر چه تکه تکه شود.(تحف العقول ص511)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: اگر زمانی برسد که عدل در آن بر ستم غلبه داشته باشد حرام است کسی به دیگری گمان بد ببرد مگر آنکه کاملاً آگاهی پیدا کند و اگر زمانی که ستم در آن بر عدل چیرگی داشته باشد کسی نمی تواند به دیگری گمان خوب ببرد تا زمانی که به خوبی آن کس علم پیدا نکرده باشد. ( فی رحاب اهل البیت علیه السّلام ج4 ص181،زندگی نامه 14 معصوم علیه السّلام  آیت الله سیّد محمّد تقی مدرسی ص 892 )

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: اگر همه ی مردم  مسیری را انتخاب کنند و در آن گام نهند من به راه کسی که تنها خدا را خالصانه می پرستد خواهم رفت. (بحار الانوار ج78ص245)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: بخل از بدترین صفات زشت و نا پسند است. (زندگانی 14معصوم علیه السّلام علی دانشورص358)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند: شب زنده داری، خواب را دلنشین تر و گرسنگی، غذا را لذت بخش تر می کند. (زندگانی 14معصوم علیه السّلام علی دانشورص358)

(منتهی الامال، شیخ عباس قمی، انتشارات مصطفی1386، ص706)

امام هادی علیه السّلام  فرمودند:خداوند دوست دارد که اثر نعمت خویش را بر بنده اش ببیند و هر کس باید جلوه های نعمت خدایی را نشان دهد. یار امام علیه السّلام می پرسد: مسلمانان چگونه می تواند اثر نعمت خویش را ظاهر کند؟امام علیه السّلام پاسخ می دهد: لباس خود را پاکیزه نگهدارد و خودش را خوش بو نماید. خانه اش را نیکو بدارد و حیاط آن را تمیز کند قبل از غروب خورشید چراغ خانه را روشن کند زیرا این کار فقر وتهیدستی را از بین برده و روزی را افزایش می دهد. (دهمین ستاره رضا شیرازی ص107 انتشارات پیام آزادی چاپ آفتاب)

امام هادیعلیه السلام فرمودند: آزردن پدر و مادر موجب کمبود و باعث ذلت خواهد شد.(بحارالانوار ج78ص369)

امام هادیعلیه السلام فرمودند: جدال و کشمکش لفظی، دوستی دیرین را تباه می سازد.(سیره چهارده معصوم)

امام هادیعلیه السلام فرمودند: هرکس از خود، راضی و خود پسند باشد، افراد زیادی بر او خشمگین خواهند شد. (بحارالانوار ج78 ص368)

امام هادیعلیه السلام فرمودند: هزل گوئی و بیهوده گویی ( یا شنیدن ) شوخی و سرور بی خردان و ساخته نادانان است. (منتهی الامال ص372)

امام هادیعلیه السلام فرمودند: علم، میراثی شایسته و ادب، گشاینده نیکوئی ها و عقل، آینه شفاف است.(قصار الجمل ج1 ص118)

امام هادیعلیه السلام فرمودند: تو را از حسد پرهیز می دهم، زیرا که حسد عیب های تو را آشکار می سازد ولی در دشمن تو اثری دارد.(مستدرک ج5 )

از امام هادیعلیه السلام سؤال کردند: چه کسی در علامت های خیر کاملتر است ؟

امام هادیعلیه السلام فرمودند:کسی که از همه بیشتر رعایت حقوق برادران دینی خود را نماید.(بحارالانوار ج75 ص 417)

امام هادیعلیه السلام فرمودند: آسایش و نجاتی برای کسی که حرص و طمع دارد نیست.(مستدرک باب66 )

امام هادیعلیه السلام فرمودند: بدترین اخلاق و صفات بخل و نادانی است.(بحارالانوار باب 26)

امام هادیعلیه السلام فرمودند: خداوند زیبایی و آراستگی را دوست دارد و آلودگی و آشفتگی را برای مؤمن نمی پسندد. (دهمین ستاره رضا شیرازی ص112 انتشارات پیام آزادی چاپ آفتاب)

دنیا و آخرت

امام هادیعلیه السلام فرمودند: یاد کن آن وقتی را که افکنده شده ای بر زمین مقابل اهل خود پس طبیبی نیست که منع کند تو را از مردن و نه دوستی که نفع رساند تو را در آن حال. (منتهی الامال، شیخ عباس قمی، انتشارات مصطفی1386، ص706)

امام هادیعلیه السلام فرمودند: مقدّرات و چیز هایی که تقدیر شده بنمایاند به تو چیزهایی را که به دل تو خطور نکرده است. (منتهی الامال، شیخ عباس قمی، انتشارات مصطفی1386، ص707)

امام هادیعلیه السلام فرمودند: خداوند متعال دنیا را خانه آزمایش ( و آخرت را خانه نتیجه و پاداش ) قرار داده است و دنیا را برای تهیّه ثواب آخرت وسیله و ثواب آخرت را برای جبران سختی های دنیا در نظر گرفته است. (تحف العقول ص 502)

امام هادیعلیه السلام فرمودند: حکمت در طبع های فاسد تاثیر نمی کند. (منتهی الامال، شیخ عباس قمی، انتشارات مصطفی1386، ص707، انوار البهیه ص447)

امام هادیعلیه السلام فرمودند:دنیا بازاری است که گروهی در آن برای آخرت سود ببرند و گروه دیگر زیان می برند.(تحف العقول ص574)

 امام هادیعلیه السلام فرمودند: شخصیت انسان در دنیا به ثروت های او است و در آخرت به کردارهای نیک او می باشد.(اعیان الشعیه ج2 ص39)

پندهای حکیمانه امام هادی علی نقی علیه السلام

پرهیز از بد گفتن به روزگار

 حسن بن مسعود می گوید یک روز محضر امام هادی علی نقی علیه السلام  رسیدم. در آن روز بر اثر زمین خوردگی انگشتم ضربه دیده بود و بر اثر تصادف با یک نفر سواره شانه ام نیز آسیب دیده بود، غیر از این ها در میان ازدحام جمعّیت لباس هایم پاره شده بود، از هر سو تنگ آمده بودم با عصبانیت گفتم:" ای روزگار! خدا شرّ تو را از سر من کوتاه کند". ای روز عجب روز بدی هستی ؟!

امام هادی علی نقی علیه السلام به من رو کردند و فرمودند: تو هم با اینکه با ما رفت و آمد می کنی این حرف ها را می زنی و گناه خود را بر گردن بی گناهی دیگری می افکنی؟! با شنیدن این سخن عقل به سرم باز گشت فهمیدم اشتباه کرده ام گفتم: ای مولا و آقای من از درگاه خدا استغفار و طلب آمرزش می کنم.

فرمودند: سوگند به خدا این دشنام ها سودی به حال شما نمی بخشد بلکه خداوند به خاطر این کار که بی گناهی را سرزنش می کنی شما را مجازات خواهد کرد. مگر نمی دانی که پاداش و کیفر در دنیا و آخرت به دست خدا است. گفتم چرا مولای من! فرمودند:  تکرار نکن و برای روزها دخالت و نقشی در حکم خدا قائل نشو و راضی باش به مقدّرات . (ترجمه تحف العقول ص57)

احادیث امام هادی علیه السّلام  در باب زیارت امام حسین علیه السّلام

امام هادی علیه السّلام  فرمودند:برای خداوند بقه هایی است که دوست می دارد در آنها به در گاهش دعا شود و دعای دعا کننده را به اجابت رساند و حائر حسین علیه السّلام  یکی از آنهاست.  (تحت العقول ص510)

احادیث امام هادی علیه السّلام  در باب زیارت امام رضا علیه السّلام

امام هادی علیه السّلام  فرمودند:به راستی مزار امام رضاعلیه السّلامبقعه ای از بقاع بهشت است که هیچ مومنی آنجا را زیارت نمی کند مگر آنکه خداوند او را از آتش جهنّم نجات می دهد. ( وسائل الشیعه ج14ص569)

ثقات حضرت امام هادی علیه السلام

در کتاب کافی از احمد بن اسحاق ،روایت کرده  امام علیّ النقّی علیه السّلام سؤال کردم که با کدام کس معامله نمایم در دین خودم، و از کدام کس اخذ کنم و قول کدام را قبول کنم در دین خودم؟

امام هادی علیه السلام فرمودند:عمری (از نواب اربعه) ثقۀ من است، پس آن چه به تو ادا کند از من، پس از من ادا می کند، و آن چه به تو می گوید از من، پس از جانب من گفته ، پس تو از او بشنو و بر او اطاعت بکن، پس او ثقه و خاطر جمع شده است در دین. (قواعد الاسلام ج1ص359)

 

 


آرشیو مطالب
Skip Navigation Links

دلنوشته ها
 این بخش در حال
به روزرسانی می باشد

تصاویر سایت
 این بخش در حال
به روزرسانی می باشد