منوی اصلی
Skip Navigation Links

تازه ترین ارسال ها
* بیعت کردن و دفاع امیرالمومنین

* آتش زدن درب خانه وحی

* هتک حرمت حضرت زهرا س

* ولادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها

* چگونه زینت امام زمان باشیم؟

* برنامه های مهدی فاطمه عجل الله تعالی فرجه الشّریف در دوران ظهور

* شهادت حضرت معصومه سلام الله علیها

* شهادت امام حسن عسگری علیه السلام

امام مهدی علیه السلام در کلام امام باقر علیه السلام

امام باقر علیه السّلام فرمودند: ...و خداودند از پیامبران اولوالعزم عهد گرفت به اینکه: " من پروردگار شما و محمّد صلّی الله علیه و آله و سلّم پیامبر من و علی علیه السّلام امیر مؤمنان بوده؛ جانشینان او صاحب ولایت و خزانه دار علم من خواهند بود و مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف کسی است که توسط او دینم را یاری کرده، دولتم را ظاهر می سازم و به واسطه ی او از دشمنانم انتقام می گیرم و به واسطه ی او در زمین، با اشتیاق و یا کراهت بندگی خواهم شد."

همه ی آن ها گفتند: پروردگارا ! به همه ی مطالب فوق اقرار کرده و شهادت می دهیم. ولی آدم (توقف نموده)، نه انکار کرد و نه اقرار نمود، لذا مقام اولوالعزمی برای آن پنج پیامبر (نوح، ابراهیم، موسی، عیسی و خاتم الانبیاء صلّی الله علیه و آله و سلّم) به علت پذیرش ولایت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف تثبیت شده، برای آدم این مقام قرار نگرفت زیرا او نسبت به مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف (در ابتدای امر) اقرار ننمود. آنگاه امام علیه السّلام به این آیه ی شریفه اشاره فرمودند: " وَ لَقَدْ عَهِدْنَا إِلَى آدَمَ مِن قَبْلُ فَنَسِيَ وَلَمْ نَجِدْ لَهُ عَزْمًا " و به يقين پيش از اين با آدم پيمان بستيم و[لى آن را] فراموش كرد و براى او عزمى [استوار] نيافتيمطه115.(اصول کافی ج2ص8ح1)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: حضرت عیسی قبل از روز قیامت به دنیا باز خواهد گشت و همه ی ملّت ها چه یهودی چه غیر آنان، قبل از مرگ به او ایمان خواهند آورد و او پشت سر حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف نماز می خواند.(احقاق الحق ج3ص334، احادیث امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشّریف ص58)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: با ظهور حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف هیچ نقطه ای در زمین باقی نخواهد ماند مگر آنکه آباد خواهد شد؛ در آن هنگام روح الله عیسی بن مریم از آسمان نازل و پشت سر حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف نماز خواهد خواند.(المحجة البیضاء ج4ص341، احادیث امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشّریف ص58)

جابر جعفی گوید از امام باقر علیه السّلام شنیدم که فرمودند: عمر بن خطاب لعنةالله علیه از امام علی علیه السّلام پرسید نام حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف چیست؟ حضرت فرمودند: راجع به نام او، حبیبم پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم با من عهد کرده که تا مبعوث نشود نامش (م ح م د) را بیان نکنم؛ پرسید صفت و نشانه اش چیست؟ فرمودند: جوانی میانه قامت، خوش مو است که موهایش بر شانه ریخته و نور صورتش بر سیاهی محاسن و سرش احاطه کرده است.(اثبات الهداة شیخ حرّ عامُلی ج7ص414)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف از عترت است؛ غیبتی دارد که در آن مردم متحیر شوند، عدّه ای گمراه و عدّه ای رستگار شوند، خوشا به حال آنانکه در خدمتش هستند. علم به کتاب خدا و سنّت نبیّش در قلب مهدیِ ما می روید، هرکس که او را زیارت کند به او بگوید: "السّلام علیکَ اهل بیت الرّحمة و معدن العِلم و مَوضع الرّسالة"

امام باقر علیه السّلام فرمودند: هنگامی که جدّم حسین علیه السّلام کشته شد فرشتگان به درگاه خداوند صدا به گریه و ناله بلند کردند و عرضه داشتند: الها! صاحب اختیارا! آیا غفلت می ورزی از کسی که برگزیده ی تو فرزند برگزیده ات و بهترین خلق را به قتل رسانیده است؟ پس خداوند به آنان وحی فرمود: " ای ملائکه ی من! آرام باشد! به عزّت و جلالم سوگند که حتماً از آن ها انتقام خواهم گرفت. هرچند پس از مدّت ها باشد." سپس خداوند برای فرشتگان از روی امامان از فرزندان حسین علیه السّلام پرده برداشت. ملائکه خوشحال شدند و متوجه شدند که یکی از آن ها ایستاده نماز می خواند. خداوند فرمود: " به وسیله ی این قیام کننده از آن ها انتقام می گیرم".(علل الشرایع ص160)

محضر امام باقر علیه السّلام عرض شد: شما اهل بیت رحمت هستید، خداوند این مقام را به شما اختصاص داده است؟ امام علیه السّلام فرمودند: آری! چنین است، خدا را شکر، ما هرگز احدی را به گمراهی سوق نمی دهیم و کسی را از هدایت باز نمی داریم. دنیا سپری نمی شود مگر اینکه خداوند فردی را ز ما خاندان برانگیزد که به کتاب خدا عمل کند و هرکجا منکری را ببیند، آن را انکار نماید.(روزگار رهایی ج1ص91، بحارالانوار ج51ص141و378، بشارة الاسلام ص236)

از امام باقر علیه السّلام پرسیدند: آیا شما قیام کننده ی آل محمّد صلّی الله علیه و آله و سلّم هستید؟ امام علیه السّلام فرمودند: چگونه ممکن است من او باشم درحالیکه من به 45 سالگی رسیده ام؟! صاحب این امر از من به دوران شیرخوارگی نزدیک خواهد بود (جوان تر) و بر پشت مرکب از من سبکبار تر خواهد بود.(روزگار رهایی ج1ص92، اصول کافی ج1ص536، الزام الناصب ص229)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: دوازده تن محدّث از ماست که هفتمین فرزند من همان قیام کننده ی آل محمّد صلّی الله علیه و آله و سلّم است.(روزگار رهایی ج1ص88 نشر آفاق76، کشف الغمّة ج3ص297)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: بعد از حسین بن علی علیه السّلام نُه امام خواهد بود که نُهمین آن ها، قیام کننده ی آن هاست.(روزگار رهایی ج1ص88 نشر آفاق 76، غیبت نعمانی ص7و46، ارشاد مفید ص328)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: حضرت صاحب الزّمان عجّل الله تعالی فرجه الشّریف قبل از ظهور و تکیه زدن بر دیوار کعبه ابتدا به بیان فضائل اهل بیت علیه السّلام می پردازد و می فرماید:

"ای یاران من! همانا اهل مکّه ما را دوست نمی دارند، با ما همراه نیستند، اما من به سوی آن ها فرستاده شدم و مأمورم به گونه ای که از فردی مثل من شایسته است، در برابر آنان استدلال کنم و حقّانیت خود را به اثبات برسانم. ما اهل بیتِ رحمت و معدن رسالت و خلافت هستیم، ما از نسل محمّد صلّی الله علیه و آله و سلّم و سلسله ی پیامبران هستیم، به ما ستم شد و مورد اذیّت و آزار قرار گرفتیم و شکست ظاهری را بر ما تحمیل کردند و از روزی که پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم رحلت کرد تا به امروز، دشمنان حقّ ما را به زور از ما گرفتند. پس ما از شما یاری می طلبیم".(بحارالانوار ج52ص307ح81س3، معجم احادیث الامام المهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف کورانی العاملی ج3ص394ح831، عصر الظهور کورانی العاملی ص279)

از شبیر نبّال است که گفت به امام باقر علیه السّلام عرض کردم: می گویند هرگاه مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف قیام کند، خود به خود امور برایش درست می شود و به قدر یک حجامت هم خون نمی ریزد؟ حضرت فرمودند: نه! سوگند به آنکه جانم به دست اوست اگر برای کسی امور خود به خود درست می شد، برای پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم این امر واقع می گشت که دندان هایش خون آلود و پیشانی اش شکسته شد. نه! سوگند به آنکه جانم در دست اوست (کار به جایی می رسد که) ما و شما عرق و علق (خون بسته شده) را از چهره پاک کنیم و دستی به پیشانی مبارک کشیدند [به فرموده ی علامه ی مجلسی رحمة الله علیه پاک کردن خون و عرق کنایه از محنت ها و رنج هاست].(بحارالانوار ج52ص57، مکیال المکارم ج1ص115 انتشارات مسجد جمکران88)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: در مهدیِ ما اهل بیتِ محمّد صلّی الله علیه و آله و سلّم به پنج پیامبر شباهت هست: یونس بن متی، یوسف بن یعقوب، موسی، عیسی و محمّد صلّی الله علیه و آله و سلّم.

·         شباهت به یونس بن متی : بازگشت از غیبت در وضع و قیافه ی جوانی در سنّ پیری.

·         شباهت به یوسف بن یعقوب: غیبت از خاصّ و عامّ و مخفی ماندن از برادران و مشکل شدن امر بر پدرش یعقوب، با وجود نزدیکی مسافت بین او و پدرش و خاندان و پیروانش.

·         شباهت به موسی: ترسیدن مدام و طولانی شدن غیبت و مخفی ماندن ولادت و خستگی شیعیان او پس از او، از اذیت ها و خواری های فراونی که دیدند تا این که خداوند عزّوجلّ اجازه ی ظهورش را داد و بر دشمن تأیید و یاری اش فرمود.

·         شباهت به عیسی: اختلافات درباره ی او که گروهی گفتند متولّد نشده و گروهی گفتند مُرده (نعوذ بالله) و عدّه ای پنداشتند کشته و اعدام شده.

·         و اما شباهت به جدّش محمّد مصطفی صلّی الله علیه و آله و سلّم: شمشیر کشیدن و قیام با سلاح و کشتن دشمنان خدا و رسول و جبّار ها و طاغوت ها و او با شمشیر و رُعب یاری می شود و هیچ پرچمی از او بر نمی گردد و از جمله نشانه های قیام او خروج سفیانی از شام و خروج یمانی و صیحه ی آسمانی در ماه رمضان و آواز دهنده ای که از سوی آسمان به نام او و پدرش ندا کند.(کمال الدّین و تمام النّعمة ج1ص327، مکیال المکارم ج1ص116)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: هرگاه مهدیِ ما قیام کند، خداوند دست او را بر سر بندگان قرار می دهد، پس عقل هایشان جمع و حلم و بردباریشان کامل می گردد.(اصول کافی ج1ص25، کمال الدّین و تمام النّعمة ج2ص67، مکیال المکارم ج1ص121 انتشارات مسجد جمکران88)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: خداوند عزّوجلّ به ملائکه (آنگاه که عذاب برای قاتلین سیّد الشّهداء علیه السّلام خواستند) فرمود: " به وسیله ی حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف از آنان انتقام می گیرم ".(علل الشّرایع ص160، احادیث امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشّریف ص61 انتشارات خورشید هدایت88)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف تمامی انحرافات و نابسامانی های فکری، اخلاقی و سنّتی و ... را منهدم و اسلام ناب را تجدید حیات خواهد نمود.(منتخب الأثر ج2ص305، احادیث امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشّریف ص61 انتشارات خورشید هدایت88)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: وقتی حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف قیام فرماید، دولت باطل به طور کلّی از میان خواهد رفت.(منتخب الأثر ج3ص305، احادیث امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشّریف ص61 انتشارات خورشید هدایت88)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: در حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف شباهتی به حضرت یوسف هست که خداوند امر فرجش را در یک شب اصلاح نماید.(منتخب الأثر ص300، احادیث امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشّریف ص62 انتشارت خورشید هدایت88)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: وقتی حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف ظهور فرماید دست محبّت خود را بر (سر) بندگان خدا قرار خواهد داد، در نتیجه عقل هایشان به سر جمع و دارای رشد فکری کاملی خواهند شد.(بحارالانوار ج52ص328، احادیث امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشّریف ص63 انتشارات خورشید هدایت88)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: آگاهی به حقایق بی انتهای علم الهی بر اساس کتاب پروردگار و روش رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم پیوسته در قلب مهدیِ ما می روید همان گونه که زراعت و گیاه در بهترین شرایط نمو می کند.(منتخب الأثر ج1ص309، احادیث امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشّریف ص65 انتشارات خورشید هدایت88)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: چهره ی مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف سرخ فام و چون ستاره ای درخشان است.(روزگار رهایی ج1ص126 نشر آفاق76، الزام النّاصب ص104و138)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: موهایش بر پشت، دندان های ثنایایش برّاق و از هم جدا و پیشانی مبارکش باز و درخشان است.(روزگار رهایی ج1ص126 نشر آفاق76، منتخب الأثر ص165، الزام النّاصب ص104و108)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: ابروهایش به طرف صورتش فروهشته، دیدگانش از شب زندخ داری فرو رفته، بر گونه اش نشانی و خالی هست.(روزگار رهایی ج1ص126 نشر آفاق76، الزام النّاصب ص138)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: برای صاحب این امر دوران غیبتی هست و در ایّام عزلت نیرو و قدرتی لازم است، با سی نفر وحشتی نیست و چه جایگاه خوبی است مدینه.(روزگار رهایی ج1ص225، غیبت شیخ طوسی ص102، بحارالانوار ج52ص153و157، اصول کافی ج1ص340، غیبت نعمانی ص99)

ابو بصیر از امام باقر علیه السّلام نقل می کند که فرمودند: صاحب این امر را چاره ای از کناره گیری نیست و در این کناره گیری (غیبت) باید از نیرویی برخوردار باشد و با داشتن سی نفر همراه دیگر دلتنگی نخواهد داشت و مدینه طیبه جایگاه خوبی است.(الغیبة طوسی ص102)

حضرت بقیّة الله عجّل الله تعالی فرجه الشّریف مدّت بسیاری از عمر شریف خود را در کنار حرم جدّ بزرگوارشان در مدینه سپری می کنند و همواره سی نفر از یاران و خدمتگزاران صدیق در حضور آن حضرت هستند که هرگاه یکی از آن ها از دنیا برود یکی از اوتاد به جای او انتخاب می شوند و همواره رقم سی محفوظ است.(توضیح کامل سلیمان نویسنده ی کتاب روزگار رهایی)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: برای صاحب این امر خانه ای است که به آن "بیت الحَمد" گفته می شود و در آنجا چراغی هست که از روز ولادت آن حضرت روشن است، این چراغ هرگز خاموش نمی شود تا روزی که حجّت خدا با شمشیر قیام کند.(روزگار رهایی ج1ص226، غیبت شیخ طوسی ص280، بحارالانوار ج52ص158، اعلام الوری ص431، غیبت نعمانی ص126، الزام انّاصب ص139)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: او (مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف) چون ستاره ای درخشان ظاهر می شود که شب تاریک را روشن می سازد و ذخیره های پیامبران با اوست.(روزگار رهایی ج1ص277، غیبت نعمانی ص75، بحارالانوار ج51ص72، کشف الغمّة ج3ص311، منتخب الأثر ص183، بشارة الاسلام ص117، ینابیع المودّة ج3ص163)

امام باقر علیه السّلام فرمودند: مهدیِ ما می رود و مردم را به کتاب خدا و سنّت پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم و ولایت علی بن ابی طالب علیه السّلام و بیزاری از دشمنان دعوت می کند.(بحارالانوار ج52ص342، مکیال المکارم ج1ص139 انتشارات مسجد مقدس جمکران88)

امام باقر علیه السلام  می فرمایند: در قیام کننده عجل الله تعالی فرجه الشریف اهل بیت محمد صل الله علیه و آله و سلم  به پنج پیغمبر شباهت هست. یونس بن متی، یوسف بن یعقوب و موسی و عیسی و محمد  صل الله علیه و آله و سلم . شباهت به یونس بن متی بازگشت از غیبت در وضع و قیافه جوانی در سن پیری و شباهت به یوسف غیبت از خاص و عام و مخفی ماندن از برادارن و مشکل شدن امر بر پدرش یعقوب با وجود نزدیکی مسافت بین او پدرش و خاندان و پیروانش و اما شباهت به موسی ترسیدن مدام و طولانی شدن غیبت و مخفی ماندن ولادت و خستگی شیعیانش پس از او از اذیت و خواری های فراوان که دیدند تا این که خداوند اجازه ظهورش داد و بر دشمن تایید و یاری اش فرمود و شباهت به عیسی اختلاف درباره او که گروهی گفتند متولد نشده و گروهی گفتند مرده و عده ای پنداشتند که کشته و اعدام شده است و امام شباهت به جدش محمد مصطفی صل الله علیه و آله و سلم  شمشیر کشیدن و قیام با سلاح و کشتن دشمنان خدا و رسول و جبارها و طاغوت ها و او با شمشیر رعب یاری می شود و هیچ پرچمی از او بر نمی گردد. ( کمال الدین ج 1 ص 327 و مکیال المکارم ج1 ص 115)

امام باقر علیه السلام  می فرمایند: صاحب این امر را چاره ای از کناره گیری نیست و در این کناره گیری باید از نیرویی برخوردار باشد و با داشتن سی نفر همراه دیگر دلتنگی نخواهد داشت و طیبه جایگاه خوبی است. ( غیبت شیخ طوسی ص 102)

امام باقر علیه السلام  می فرمایند: هنگامی که جدم حسین علیه السلام  کشته شد فرشتگان به درگاه خداوند صدا به ناله و گریه بلند کردند و عرضه داشتند: الها! صاحب اختیارا! آیا غفلت می ورزی از کسی که برگزیده تو و فرزند برگزیده است و بهترین خلق را به قتل رسانیده است؟ پس خداوند به آنها وحی فرمود: ای ملائکه من! آرام باشد به عزت و جلالم سوگند که حتما از آنها انتقام خواهم گرفت هر چند پس از مدت ها باشد. سپس خداوند برای فرشتگان از روی امامان از فرزندان حسین علیه السلام  پرده برداشت. ملائکه خوشحال شدند و متوجه شدند که یکی از آنها ایستاده نماز می خواند . خداوند فرمود: به قیام کننده عجل الله تعالی فرجه الشریف  از آنها انتقام می گیرم. ( علل الشرایع ص 160)

امام باقر علیه السلام  می فرمایند: در اندام جوان، چشم های درشت و زیبا، ابروهای کشیده و بر طرف راست صورتش خالی است. ( منتخب الاثر ص 187)

امام باقر علیه السلام  می فرمایند: مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف از عترت است غیبتی دارد که در آن مردم متحیر شوند، عده ای گمراه و هده ای رستگار شوند. خوشا به حال آنان که در خدمتش هستند . علم به کتاب خدا و سنت نبیش در قلب مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف  ما می روید هر کس او را زیارت کند بدو بگوید: السلام علیک اهل بیت الرحمه و معدن العلم و موضع الرساله . ( همان ج3 ص 469)

امام باقر علیه السلام  می فرمایند: او مردم را به سوی کتاب خدا، سنت پیامبر صل الله علیه و آله و سلم  و ولایت علی بن ابیطالب علیه السلام  و بیزاری از دشمنان او دعوت می کند. ( الزام الناصب ص 177)

امام باقر علیه السلام  می فرمایند: صاحب این امر بیش از 40 سال ندارد او نیرومندی است که کمر همت بسته است. ( غیبت طوسی ص 258 )

امام باقر علیه السلام  می فرمایند: ... هبة الله و فرزندان او مخفی می کردند آن چه از علم و ایمان نزد آنان بود. ... حضرت قیام کننده عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز اجازه نیافته که علم خود را آشکار نماید تا روز وقت معین. چنان که هنگام ولادت بر زانو قرار گرفت و دو انگشت سبابه اش را به سوی آسمان بلند کرد و عطسه ای زد و گفت: الحمد الله رب العالمین و صل الله علی محمد و آله . ستمگران پنداشتند که حجت الهی باطل و نابود است و حال آن که در سخن گفتن به ما اجازه داده شود، شک از بین می رود. ( کمال الدین ج2 ص 430 و مکیال المکارم ج1 ص 214 )


آرشیو مطالب
Skip Navigation Links

دلنوشته ها
 این بخش در حال
به روزرسانی می باشد

تصاویر سایت
 این بخش در حال
به روزرسانی می باشد